آخر الأخبار

recent
جاري التحميل ...

وصفة مذهلة وجديدة صدور فراخ محشية مع صوص الجبنة والفلفل


لو زهقتي من الأكل العادي و نفسك في وصفة جديدة تعمليها ، يبقى جربي وصفة النهاردة: صدور محشية مع صوص الجبنة والفلفل

مدة التحضير: 30 دقيقة

مدة الطهي: 30 دقيقة

تكفي: 4 أفراد

المقادير

4 قطع صدور فراخ

2 عصير ليمون

1/3 كوب لبن

1 ثمرة فلفل رومي مقطعة مكعبات صغيرة

1 ثمرة فلفل أحمر مقطعة مكعبات صغيرة

2 فص ثوم مفروم

1/4 1 كوب جبنة شيدر مبشورة

1/4 كوب جبنة بارميزان

1 ملعقة صغيرة دقيق

1 كوب كريمة فريش

1 مكعب مرقة الدجاج

2 بيضة مخفوقة بقليل من اللبن

1/2 كوب بقسماط ناعم

1 ملعقة صغيرة ملح وفلفل

طريقة الطهي

- اغسلي صدور الفراخ تحت ماء جارية .. اتركيها جانباً تتخلص من الماء الزائد.

- قومي بعمل فاتحة من الجنب لتصبح كالساندوتش .. تبليها بالليمون واللبن وملح وفلفل حسب المذاق .. اتركيها جانباً لمدة ساعة

- في إناء على نار متوسطة، ضعي القليل من الزبدة واضيفي الثوم ومكعبات الفلفل .. قلبي لمدة دقيقة أو حتى يذبل.

- ضعي الجبنة في وعاء واضيفي الفلفل وقلبي المكونات .. اتركيها جانباً.

- في نفس الإناء، ضعي القليل من الزبدة مع ملعقة الدقيق .. قلبي لمدة ثواني، ثم اضيفي الكريمة الفريش ومكعب مرقة الدجاج ماجي .. قلبي المكونات على نار هادئة حتى يبدأ الصوص في الغليان.

- اضيفي مقدار 3 ملعقة كبيرة من خليط الجبنة والفلفل .. قلبي المكونات حتى تتجانس .. اضيفي ملح حسب الرغبة وتأكدي من المذاق، ثم ارفي الإناء واتركيه جانباً.

- قومي بحشو صدور الفراخ بمقدار من خليط الجبنة والفلفل .. اتركيها جانباً.

- اغمسي صدور الفراخ المحشية في البيض المخفوق، ثم في البقسماط.

- سخني مقدار من الزيت في طاسة على نار متوسطة .. قومي بتحمير الصدور على الجانبين حتى يصبح لونها ذهبي وتتأكدين من النضج

- انشليها من الزيت وضعيها على ورق مطبخ لتتشرب من الدهون الزائدة.

- ضعي الصدور المحشية في طبق التقديم واضيفي مقدار من الصوص بالفلفل .. قدميها مع بطاطس بيوريه أو حسب الرغبة.

ملحوظه مهمه

احرصي ألا تكون حجم الصدور سميكة زيادة عن اللزوم حتى تنضج تماماً من الداخل .. للتأكد من تمام نضجها، ضعيها في طبق نظيف، ثم ضعيها في المايكروييف لمدة دقيقة، وذلك فور الانتهاء من تحميرها.

عن الكاتب

معلومه تهمك

التعليقات



جميع الحقوق محفوظة

معلومات تهمك

2016